IT Applications Support

  • Category: IT
  • Location: Lyckeby, SE

Spännande möjlighet att bli en del av den gröna omställningen! 
 
Vill du vara en del av ett engagerat, serviceinriktat och inspirerande team? Vill du bidra till att utveckla och förbättra NKT:s digitala applikationstjänster? Då har vi rätt tjänst för dig!
 
NKT expanderar och vi söker efter en engagerad person med kompetens inom IT-programvara och applikationer som kan bidra till vår tillväxt.
 
Stöd till interna användare
För att säkerställa våra leveranser till organisationen kombinerar vi egenutvecklade IT lösningar med "out of the box-lösningar" från leverantörer. Vår avdelning är en viktig stödfunktion till NKT:s kundleveranser och vi agerar stöd till en stor del av NKT:s växande affärsområden. Som IT Applications Support jobbar du i nära samarbete med en Service Manager för att säkerställa att IT-systemen fungerar i enlighet med processerna. 

Anställningen innefattar arbetsuppgifter som fokuserar på slutanvändarna av några av våra kritiska IT-system. I rollen ingår att verifiera nya releaser och funktioner, samt att tillsammans med Service Managern säkerställa att lösningarna täcker kravställningen. Det innebär också att man är ett stöd till användarna i form av direkt support och att ta fram utbildningsmaterial samt att uppdatera befintligt material.
 
Vi arbetar i en agil verksamhet med fokus på ständig förbättring och har sammansatt DevOps i ett nära samarbete med verksamheten. Digital Solutions är en global organisation med medarbetare i Europa och Indien. IT Applications support rapporterar till Senior Manager Digital Solutions och tjänsten är baserad i Karlskrona.
 
Pedagogisk vägledning och stöttning i digitala system
Vi söker dig som motiveras av att stödja användare av digitala system. En viktig del i uppgifterna är att kunna ta fram och vidareutveckla utbildningsmaterial i olika former för att underlätta användarnas dagliga arbete. 
 
Vi söker dig som får energi av att arbeta i en verksamhet med internationell prägel, som utvecklas och förändras snabbt. Som person är du serviceinriktad och besitter en analytisk förmåga. För att lyckas i denna roll behöver du vara lyhörd mot den verksamhet du stödjer, samtidigt som du tillsammans med Service Managern förstår vikten av att vara kostnadsmedveten och strategisk. Du har dessutom en förmåga att organisera arbetet väl och är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift. De tjänster vi levererar fungerar på on-premise infrastruktur såväl som molntjänster. Att förstå IT-infrastruktur är därför en fördel. 
 
Förutom ovanstående bör du ha följande erfarenheter: 
 

  • Relevant utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Vana vid agila metoder och ramverk inom mjukvaruutveckling
  • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

 
Att arbeta på NKT

Vi tror att en mångsidig organisation möjliggör hållbar prestanda, och att en inkluderande och välkomnande kultur gör för en bättre arbetsplats. Vi är engagerade i att främja en mångsidig organisation och en kultur där människor från olika bakgrunder och med olika ståndpunkter kan trivas och inspireras att prestera sitt bästa. Du kommer att få spännande möjligheter att utveckla din egen karriär, attraktiva förmåner. 

Läs mer om vårt erbjudande och lyssna på några röster från NKT Connectors här!
  
Ansök med CV och personligt brev via länken nedan. Vi kommer att granska ansökningar löpande men rekommenderar dig att ansöka senast den 31 augusti 2024. 
  
Tester kan förekomma i våra rekryteringsprocesser. 
  
Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Ewa Heidenberg, ewa.heidenberg@nkt.com eller +46 729 861 802. 

På grund av sommarledighet, kan du förvänta dig något längre svarstid från vårt rekryteringsteam. Tack för ditt tålamod och förståelse.

Be a Connector of the green tomorrow!   

Fackliga representanter 
Sveriges Ingenjörer - Christian Fisch, +46 455 56 380
Unionen – Joakim Wikström +46 734 070 243  
Ledarna - Roger Jönsson, +46 455 55 911 

 

Om NKT

På fabriken i Karlskrona designar, utvecklar och tillverkar NKT de högspänningskabellösningar som möjliggör övergången till förnybar energi. Här kommer du att gå med i en mångsidig organisation på ett internationellt erkänt ingenjörscentrum som driver en av de mest avancerade högspänningstesthallarna, en toppmodern kabeltillverkning och NKT Victoria – det mest hållbara kabelläggningsfartyget i offshoreindustrin.

På NKT är vi alla Connectors. Vi ansluter för att utveckla ledande teknologier som möjliggör världens övergång till förnybar energi – och vi håller kontakten för att växa som människor och yrkesverksamma. Som företag kopplar NKT samman en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik - designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningskabellösningar och tillbehör som stödjer den gröna omställningen.

NKT har sitt huvudkontor i Danmark, sysselsätter över 5 000 personer i 15 länder och realiserade intäkter på 2,3 miljarder EUR 2023.

Vi kopplar samman en grönare värld.  

www.nkt.com

What we offer:

Remote work possibilities

Flexible working hours

Strong safety culture

Exciting career development opportunities

Global company & Scandinavian culture

Hightech industry environment

Chief Enterprise Architect

Sapna, speaks about how she and her colleagues within our IT organization are contributing to the overall company strategy and how the collaborative environment lets ideas flourish everyday.

Our culture

Life @ NKT

Our company culture is created by all of us - everyday.
Find out more
Images of Velke Mecirizi people

Sign up to our Talent Pool

No suitable job for you? Create a profile in our Talent Pool and stay informed about new job offerings.
Loading...