Find the right NKT contacts for your region here.

Sázení stromů na Vysočině: Budování nových domovů pro přírodu i rodiny za podpory NKT

May 10, 2024

Každoroční setkání k sázení stromů se opět odehrálo na krásných vysočinských pláních, tentokrát v srdci Žďárska. Společně jsme se pustili do projektu vytvoření zdravějšího smíšeného lesa, přičemž jsme striktně respektovali zásady sázení přírodě blízkým způsobem. Výsledkem je nový, biodiverzitní domov pro mnoho druhů rostlin, zvířat a hub, který zároveň slouží jako oáza pro volný čas pro rodiny s dětmi.

Planting trees 2024
Co jsme letos společně zasadili?
  • Duby letní: 480 ks sazenic
  • Olše lepkavá: 360 ks sazenic
  • Jeřáb ptačí: 135 ks sazenic
  • Topol osika: 135 ks sazenic
  • Třešeň ptačí: 45 ks sazenic
Tato rozmanitost dřevin poskytne vhodné prostředí pro mnoho druhů života a přispěje k biologické rozmanitosti regionu.
Proč je naše práce důležitá?
Každý nový strom představuje zásadní krok k posílení ekosystémů naší planety. Naše snažení nejenže pomáhá obnovovat lesy, ale také podporuje ochranu biodiverzity a poskytuje zázemí pro místní faunu a flóru. Nový les se nestává jen pasivním pozorovatelským prostorem; je aktivním centrem pro procházky, relaxaci a vzdělávání, což napomáhá vytvářet silnější propojení mezi člověkem a přírodou.
Podpora od společnosti NKT:
Společnost NKT je předním dodavatelem a výrobcem kabelů, kabelových systémů a elektrotechnických řešení pro energetický sektor, průmysl a infrastrukturní projekty. Ve společnosti NKT si uvědomujeme důležitost udržitelného rozvoje, proto jsme se rozhodli podpořit projekt sázení stromů na Vysočině a přispět k budování lepší budoucnosti pro naši planetu.
A protože v DNA společnosti NKT je zakořeněná snaha propojovat zelenější svět, nejednalo se pouze o finanční podporu nadaci Home for Trees. Zaměstnanci NKT a  obchodní partneři se také aktivně zapojili do sázení stromů. Svýma vlastníma rukama přispěli k vytvoření nového lesa a podpořili tak biodiverzitu a udržitelnost naší planety.
Planting trees 2024
"Jsem nadšená z dalšího úspěšného roku sázení stromů. Ještě větší radost mi však dělá vědět, že lesům, které jsme společně zasadili před 2 lety, se daří výborně. To je pro mě největší zadostiučinění. Tato lokální iniciativa nám připomíná, že propojování s zelenějším světem není jen o naší výrobě a dodávkách. Chtěli jsme také osobně přispět vlastním časem, energií a nadšením. Síla našeho úsilí spočívá nejen ve výrobě kabelů, ale i v našem přístupu k ochraně životního prostředí a udržitelnosti.", říká Michaela Cabejšková, Marketingová Manažerka pro Českou a Slovenskou republiku.
Třetí ročník sázení se uskutečnil díky podpoře a spolupráci mezi společností NKT a organizací Home for Trees. Sázení se zúčastnili nejen zaměstnanci společnosti NKT, ale také obchodní partneři. Tato účast ukazuje naše společné odhodlání a závazek k ochraně životního prostředí.
Společně jsme dokázali, že i malé kroky mohou mít velký význam. Těšíme se na další společné projekty pro záchranu naší planety a pro blaho budoucích generací.